Плевнелиев: Много пъти съм казвал "не" на Борисов

Булфото
share

Кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев е против провеждането на референдум за АЕЦ „Белене”. Той обаче би подкрепил референдум за бъдещето на ядрената енергетика.

Това обясни Плевнелиев на среща със синдикалисти в КНСБ, на която участва и кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Маргарита Попова. Според Плевнелиев строителството на АЕЦ "Белене" зависи от изпълнителната власт. Референдумът като инструмент е „ядреното оръжие на демокрацията”, каза той.

Росен Плевнелиев заяви пред синдикалистите, че той и Маргарита Попова винаги са били най-независимите членове на правителството.
„Много пъти съм казвал „не” на Борисов, много повече, отколкото Калфин на Първанов", посочи той. Според кандидата за държавен глава - България има нужда от много по-силна външна политика, ориентирана към икономиката. Външната политика трябва да бъде огледало на интересите на страната.

Според него истинската външна политика се прави не чрез изолация, а чрез свързаност. „Президентът може да се бори за инвестиции. В момента на българските предприятия им е трудно да създават работни места, затова България трябва да има активна позиция към инвестиции. По отношение на участието на България в Пакта „Евро плюс” Плевнелиев коментира, че България не трябва да стои зад събитията в Европа, а трябва активно да участва в тях.

Водещи новини

Още новини