Цветанов: Руски интереси стоят зад случилото се с кабинета "Борисов 1" (видео)

share

"Трябва да уважаваме всички партии, които са в парламента, независимо с колко процента са отишли в Народното събрание", заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия Цветан Цветанов от ГЕРБ. Думите му са по повод казаното вчера от финансовия министър Владислав Горанов, че партийки с 4%-5% имат претенции.

Цветанов припомни, че правителството е само на един месец и призна, че може ГЕРБ да бъдат упрекнати, че не са обсъдили достатъчно добре пенсионната реформа с Реформаторския блок. Той отново поясни, че сроковете, в които трябва да се направят определени неща са прекалено малки.

Цветан Цветанов коментира, че е възможно АБВ да подкрепи ГЕРБ относно реформите в пенсионната система. Той съобщи, че вчера Росица Янакиева му е съобщила, че може днес Горанов да се срещне с тях, за да се коментира въпросната тема.

Бившият финансов министър коментира и скандалите в съдебната система. На въпрос дали трябва да има радикална промяна, той отговори, че трябва да бъде много премерен относно коментарите му в съдебната система. Той съобщи, че откакто са почнали скандалите за отношенията му с Владимира Янева не поддържа никакви отношения с нея и семейството й.

"Има изключително качествени и стойностни хора, които работят в сектора "Сигурност". ДАНС струва на данъкоплатеца 2 милиарда и 600 милиона лева", каза Цветанов.

Относно случая КТБ, Цветан Цветанов заяви, че ако ГЕРБ са управлявали веднага след първия им мандат, е нямало да се случи това с банката на Цветан Василев. Той каза още, че не е вярно това, че по времето на първото правителство на Бойко Борисов държавните пари в КТБ са се увеличавали и поясни, че те са намалявали бавно.

Цветанов заяви, че е имало определен сценарий по отношение на това да падне първия кабинет на ГЕРБ. Той поясни, че зад него са стояли руски интереси и всички от българска страна, които са искали това да стане.

Във връзка с изчезването на Петко Сертов, Цветан Цветанов каза, че знае това, което е известно и в публичното пространство. Той разкритикува главният секретар на МВР относно действията му по разследването на изчезването на Петко Сертов.

Водещи новини

Още новини