Владимира Янева съветва Цветанов как да намали броя на СРС - та

  • 03 февруари 2012 07:23

  • 710
  • 0
Владимира Янева съветва Цветанов как да намали броя на СРС - та
©

Председателят на Софийския градски съд (СГС) Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в е съветвала вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и шефа на ДАНС какво да направят, за да има по - малко Специалните разузнавателни средства.

Това става ясно от писмо, изпратено от Янева до  Цветанов. От СГС потвърдиха, че съществува такова писмо. То е било изпратено преди две седмици. От институцията обаче уточняват, че писмото не е подготвено от Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в.

Под него обаче стои точно подписа на Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в, както се изпращат всички останали официални документи от Софийския градски съд.

В кореспонденцията Янева съветва Цветанов и Константин Казаков по възможност да използват максималния законов срок от два месеца в исканията си до съда за прилагане на СРС-та, като целта е накрая статистиката да отчете, че службите са подслушвали по-малко.

“Използването на по-къси срокове на практика също води до увеличаване броя на издадените разрешения”, пише Янева в писмото.

Тя препоръчва на вътрешният министър да се използват различни оперативни способи по отношение на едно лице (наблюдение, проследяване, подслушване, фотографиране и други) “в случай на възможност да се обединяват в единно искане, като по този начин ще се намали броят на издаваните разрешения”.

В мотивите си Янева отбелязва, че “обществото има особена чувствителност” към бройката на СРС-та и затова трябва да се обърне нужното внимание.

Поръчителите на СРС-та са МВР, ДАНС и прокуратурата, като броят им през последните две години е близо 15 000 подслушвания годишно.

От съда уточняват, че в писмата се съдържат предложения за подобряване на съществуващата практика по "регистрирането и обработването на материалите", свързани със СРС. Другата цел била "да се намали документооборотът при внасянето на повече на брой искания по закона за СРС, които се отнасят за едно и също лице".

Последвайте канала на

Десислава Станева
710 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини