Валери Симеонов: Увеличаването на пенсионната възраст е нонсенс

Булфото
share

Не може да се увеличава пенсионната възраст на население, което намалява средната продължителност на живота. Това заяви пред журналисти в парламента след проведената среща с КНСБ съпредседателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Той определи мярката като нонсенс.

По отношение на данъците, Валери Симеонов обясни, че имат предложение за данъчно облекчение при първо, второ и трето дете в края на годината.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров обясни, че е постигнато съгласие за запазване на данъчната преференцията на минималната работна заплата. „Ако бъде внесена между първо и второ четене, има шанс да се обсъди още веднъж и да събере мнозинство, различно от това, което я подкрепи”, посочи той.

„Освен това имаме сходни виждания по отношение на образованието – там не трябва да се намалява бюджета, а да се запази поне този от миналогодишния”, подчерта синдикалистът. Пламен Димитров добави, че по приходните мерки имат известни различия, но по данъка за финансовите транзакции имат общо мнение, че той ще донесе допълните възможности и фискално пространство за нови разходи.

Водещи новини

Още новини