Петков за "Южен поток": Това е политическото престъпление на кабинета "Орешарски"

share

Правителството на Пламен Орешарски направи всичко възможно, за да съсипе проекта "Южен поток". Аз още тогава предупредих, че поведението на бившия министър на икономиката Драгомир Стойнев е опасно за енергетиката и страната. Ние сме на път да загубим мястото си на енергиен център на Балканите. Това каза Румен Петков от АБВ в предаването "Още от деня" по БНТ.

След като допуснахме "Син поток" да заобиколи страната сега се случва същото и с "Южен поток". Ние в непредсказуемостта на поведението си ставаме нежелан партньор. Българският бизнес трябва да каже, че губим един милиард, а синдикатите 500 000 работи места, посочи бившият вътрешен министър.

Никой не бива да се съмнява, че ще бъдем осъдени и за спирането на "Южен поток", посочи Петков.

Сега вместо да бъдем пръв потребител, страна с достъп до тръбата и да получаваме преференциални цени, сега ще сме на опашката и ще плащаме на Турция.

Драгомир Стойнев каза въпросът с "Южен поток да го решава Йотингер. Това е удар върху националната ни сигурност, категоричен е Петков. Той вредителстваше откровено. Излъгахме десетки хиляди българи за проекта "Белене", припомни Петков. Всички тези политически престъпления ще ги плащаме всички ние.

Водещи новини

Още новини