Каракачанов угрижен за енергийните ни интереси

share

Съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов заяви от кулоарите на парламента, че трябва да бъдат отстоявани българските енергийни интереси, предаде репортер на Novini.bg.

За пореден път, с днешното решение на парламента, показваме, че не се отстояват тези интереси. През последните години политиката ни е насочена България да загуби своето място на енергийния пазар, смята лидерът на ВМРО.

Затвориха се два абсолютно здрави блока, не се реализира проектът АЕЦ „Белене“, а сега ще загубим „Южен поток“. Това ще доведе до това България да загуби своята енергийна независимост, подчерта той.

Турция ще ни измести като енергиен център на балканите. Българските правителства са длъжни да защитят енергийните и икономически интереси на страната, смята Каракачанов.

Според мен трябва да бъдат отстоявани интересите на България, не в идеологически, а в прагматичен аспект, сподели той.

Турция ще ни измести, в България не се реализира нито един голям структурен проект. Вместо в момента целия трафик да минава през страната ни, нас ни заобикалят и всички проекти се реализират така, че да минават през Гърция. В един момент България ще стане изцяло зависима държава, разтревожен е войводата.

Българските фирми няма да строят на наша територия. А когато няма строителство в страната, няма да спечелим нищо.
Трябва да се водят разговори, а не да си говорим пред Фейсбук, заяви Каракачанов.

Относно казуса "Орхан Исмаилов", той отбеляза, че продължава да се търси вариант за решение.

Водещи новини

Още новини