Ирина Бокова се срещна с Вежди Рашидов (снимки)

Булфото
share

Министърът на културата Вежди Рашидов обсъди с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова възможностите за участие на  страната ни в проекти на организацията за опазване и популяризиране на световното културно-историческо наследство.

Срещата между двамата се състоя днес в Министерството на културата.

Ще говорим за бъдещи проекти, за неща, с които взаимно бихме си били полезни с ЮНЕСКО, посочи пред журналисти министър  Рашидов в началото на срещата. Има много неща в България, които заслужават да бъдат показани и всички те ще бъдат повод и  дискусия на нашия разговор, добави той.

Ирина Бокова посочи, че включването на Чипровските килими в списъка на ЮНЕСКО е голям успех за България. Най-важното е, че  имаме и планове за бъдещето, отбеляза генералният директор на ЮНЕСКО.

Двамата с министър Рашидов посочиха, че ще разговарят още за опазване на културното наследство, за включване на нови паметници - материални и нематериални, за ролята на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО, който се намира в София и други.

Още снимки от срещата можете да видите тук

Водещи новини

Още новини