Реформаторите поискаха оставката на шефа на ДАНС

share

Реформаторският блок е поискал оставката на председателя на ДАНС Владимир Писанчев по време на закритото заседание в  парламента, обяви пред медиите в Народното събрание Атанас Атанасов.

Ръководителят на спецслужбата днес отговаряше на депутатски въпроси във връзка със съвместната акция на агенцията и  прокуратурата в Пазарджик, Пловдив, Смолян и Асеновград за установяване на лица и групи, проповядващи фашистка идеология и  радикален ислям.

Не можахме да разберем дали в България има "спящи" клетки на радикален ислям, но разбрахме, че има една друга спяща клетка и тя се казва ДАНС, подчерта Атанасов и добави, че самото изслушване на закрито заседание е било безсмислено, защото не са били съобщени никакви секретни данни.

Владимир Писанчев не е готов със своята оставка, стана ясно от думите му. Оставка няма да подавам, но в крайна сметка по това законодателство парламентът ме избира. Ако парламентът реши, че аз не съм необходим повече на ДАНС, естествено, ще си подам оставката, коментира председателят на ДАНС.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов информира, че Владимир Писанчев ще бъде изслушан и пред съответните ресорни  парламентарни комисии и тогава щяло да стане ясно дали се е справил добре с работата си. Колегите от РБ казаха, че това е добър момент да бъде подадена оставката му, припомни той. С промените в закона за МВР, които ще имат рефлекс върху закона за ДАНС - тогава ще можем да направим по-подробен анализ, допълни още Цветанов.

На въпрос дали е получил отговор на въпросите, които вчера е поставил в изказване във връзка с проведената операция, Хюсеин Хафъзов от ДПС беше лаконичен, че все още мисли и се  колебае.

В коментара си вчера той обяви, че очаква от Писанчев ясни и категорични доказателства за необходимостта от провеждането на  "мащабната и показна акция". "На този етап смятам, че акцията на ДАНС, МВР и прокуратурата е неоснователна и имам усещането, че е политическа поръчка, за да се удовлетворят пропагандните интереси на определена политическа формация", посочи още във вчерашното си изказване депутатът.

Водещи новини

Още новини