Бъчварова: Коалицията е много изстрадана и политиците го осъзнават

share

Още от самото начало знаехме, че това управление няма да е лесно. Надявам се нещата в коалицията да се успокоят. Все още сме в процес на диалог. Настоящата ситуация ни изненада, защото предварително бяхме договорили стъпките си. Самите ние се учим да управляваме коалиционно. Това каза вицепремиерът Румяна Бъчварова в предаването "Панорама" по БНТ.

Към момента тези различия не водят до големи разломи в коалицията, увери Бъчварова. Ще ми се трудностите, през които минаваме да са едно ново начало в политическия ни живот. Подготвени сме за много дебати преди приемането на бюджета. Радваме се, когато има много и различни мнения, това ще ни помогне да достигнем до определено решение. Бъчварова посочи, че политическите назначения са били ясни и недоумява защо от Патриотичния фронт са толкова гневни.

За обвиненията, че управляващите правят чистка в администрацията, вицепремиерът подчерта, че в ГЕРБ са се отказали да правят подобно нещо. "Обществената чувствителност е полезна за нас, тя ни дава ориентири. Не сме застраховани от грешки и се опитваме да не ги правим".

Заложили сме със самото споразумение определена рамка, от която няма да излизаме. Фактът, че относително бързо успяхме да се справим с екипите говори, че можем да се разберем. Тази коалиция е изстрадана и хората го осъзнават. Всичко, което преживяхме през последната година и половина ни показа, че трябва да имаме нов стил на управление. В голяма степен помъдряването на политиците зависи от всеки един от нас. Всички показаха едно по-добро лице, убедена е Бъчварова.

Водещи новини

Още новини