Корнелия Нинова: ГЕРБ разтуриха държавата

Интернет
share

Никога по света , нито един парламент не спира да работи по време на избори, каза в сутрешния блок на Нова телевизия Корнелия Нинова, депутат от БСП

„Нас, народът с пряк вот ни е избрал – да правим закони и парламентарен контрол, а ние сега няма да можем да го правим, защото сме в предизборна кампания“, аргументира се червеният депутат.

В момента има няколко много важни закона, които чакат, уточни Нинова. Особено важен е Закона за обществени поръчки, който чакат общините и най-важният закон- за държавния бюджет, а управляващите не искат този дебат изобщо, защото правят избори.

В Конституцията пише, че Народното събрание прави парламентарен контрол, това е изконната работа на един парламент и в този правилник не пише, че през октомври не заседаваме и в момента ГЕРБ нарушават Конституцията, категорична е народната представителка.

Днес се събираме и обсъждаме с колегите от другите парламентарни групи какво ще предприемем срещу управляващите, ще използваме всички възможности, които решиха да разпуснат парламента, защото сме в предизборна кампания, нямаме министър на вътрешните работи, защото ходи по концерти, допълни Корнелия Нинова.

„Разтуриха държавата и направиха големи глупости за тези две години управляващите“, критикува сегашния кабинет депутатката.

Тя си призна, че и БСП е правили грешки по отношение на присъствие в пленарна зала.

Корнелия Нинова заключи иронично, че за балотажа на изборите – 30 октомври, управляващите ще удължат ваканцията на Народното събрание с още една седмица.

Водещи новини

Още новини