БСП внесе законопроект за промени в Закона за горите (видео)

share

Депутатите от БСП-Лява България Корнелия Нинова и Светла Бъчварова заявиха на трибунка в парламента, че продължават със законодателната активност, предаде репортер на Novini.bg.

Днес внесохме законопроект, чрез който предлагаме промени в Закона за горите, поясни Нинова. Тези промени са продиктувани и се налагат, защото продължава незаконната сеч. Загрижени сме за цената на дървесината за огрев, както и че последния закон не е спрял износа на дървесина. Също така сме обезпокоени от факта, че заради незаконната сеч станахме свидетели на редица наводнения в страната. Предлагаме комплексни мерки, с които да бъде сложен край на безстопанственото отношение към горите, каза още Нинова.

Преди 3 години беше приет нов закон, но негативните явления в този сектор продължават, допълни Светла Бъчварова. Липсват контролните функции. Предлагаме да се премахне текста, който позволява арендаторите да ограждат горски масиви. Всички камиони и машини, които превозват дървен материал, трябва да бъдат оборудвани с GPS-система. Това няма да натовари финансово фирмите, които работят в този бранш. По този начин ще бъде засилен контролът, каза още тя.

Водещи новини

Още новини