Павлова: Всички големи инфраструктурни проекти са в забвение

share

Всичко много ме притеснява. Така повторно назначената за министър на регионалното развитие Лиляна Павлова обобщи ситуацията, която е заварила във ведомството си след завръщането си на длъжност.

Това, което ме изненада, и то със знак минус, това е, че има неща на същия етап, каквито аз оставих март 2013, заяви Павлова.

Подчертавайки, че е следила стриктно работата на МРР, докато не е била на поста министър, Лиляна Павлова посочи, че така, както е оставила програмата за енергийна ефективност, така я е заварила.

Магистрала „Струма“ можеше да е готова и миналата година. Участъкът е готов само донякъде. Реалистичният график, който са ни подали, е краят на ноември другата година. Вижте за какво отлагане говорим, възмути се министърът на регионалното развитие.

Всички големи инфраструктурни проекти като магистралите „Струма“ и „Марица“, по думите й, са в забвение. Включително няма пари за зимно почистване. Държавата не е подготвена за зимата, категорична бе тя.

Предишното правителство наруши закона и приходите от винетки в бюджета вместо 240 милиона, са 180 милиона, продължи с нападките Павлова.

Първи приоритет за утре ми е да защитя пред МС да ни се осигурят екзистент минимума, в сряда викам пътните фирми, за да може от понеделник следващата седмица да въведем конкретни норми и изисквания, увери Павлова.

Много е важно всички да сме си сменили гумите, апелира тя.

На въпрос как ще режат лентички предвид забавените срокове, тя посочи: „За нас лентичките не са самоцел, но са показател за свършена работа“.

Водещи новини

Още новини