Нинова сериозна притеснена от управленската програма на ГЕРБ и РБ (видео)

share

Програмната декларация на бъдещото правителство, която макар и неофициално вчера беше разпространена, буди тревога.

Това обяви в кулоарите на парламента Корнелия Нинова от БСП. За пример тя даде замразяването на социалните плащания, отказа от промяна на данъчната политика, вижданията за пенсионната реформа. "Решението на БСП-Лява България е известно. Оставаме в опозиция и ще подкрепяме предложения на правителството, които съответстват на нашите виждания. Аргументирано и достатъчно сериозно ще се противопоставяме на други предложения", каза още Нинова.

Тя изрази тревога от някои от точките в програмния документ на бъдещия кабинет. "Например запазване на социалните плащания на  нивата, на които са сега. Това означава фактически тяхното замразяване или отказ за промяна в данъчната политика", посочи
Нинова. По думите й последното противоречи на виждането на левицата за отмяна на плоския данък и замяната му с прогресивно  подоходно облагане.

"На ниво политики ние сме и оставаме твърде различни и това е най-силният ни аргумент да бъдем в опозиция и да представяме наши контра предложения. Г-н Бойко Борисов е лидер на партията, получила най-много гласове, така че отговорността и жертвите са при него", коментира Нинова. От думите й стана ясно още, че от БСП-Лява България са внесли отново в парламента промените в Закона за защита на конкуренцията, по-известен като закона за търговските вериги. 

Водещи новини

Още новини