Кънев: Споразумение ще има след като уточним мнозинството (обновена)

Булфото
share

Коалиционно споразумение ще има след като уточним мнозинството, програмата и имената. Никога не съм делил партиите в блока на основни и неосновни. Това каза пред журналисти съпредседателят парламентарната група на „Реформаторския блок“ Радан Кънев на излизане от кабинета на ПП ГЕРБ в Народното събрание.

„Винаги съм разглеждал „Реформаторския блок“ като единна политическа сила. Има представители на отговорно политическо ниво на политическите партии в това, което ще предложим. Не обичам нито когато от една страна към друга се поставят срокове, нито когато хората се обвързват взаимно с някакви фатални срокове все едно светът ще свърши, ако нещо не се случи във вторник“, заяви Кънев.
По думите му, фатални са само сроковете по Конституция.

„Всички искаме да работим по-бързо и всички искаме България да има мнозинство и правителство“, допълни Кънев.

Румяна Бъчварова /ГЕРБ/ посочи, че обсъждат конкретни детайли. Тя допълни, че днешната им среща с Кънев е била подготвителна. Бъчварова посочи, че няма да има изненади в структурата на Министерския съвет. Тя потвърди, че са приели Министерството на икономиката, енергетиката и туризма да бъде разделено на три, както и закриване на Министерството на инвестиционното проектиране. Засега сме удовлетворени от темпа на работа, допълни тя.

 

Водещи новини

Още новини