ГЕРБ предлагат Радан Кънев за премиер, той не е възхитен (обновена)

Булфото
share

Готови сме да подкрепим кандидатура на Радан Кънев за премиер. Това заяви пред журналисти евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Томислав Дончев преди консултациите с Реформаторския блок в Народното събрание.

Освен титулярния вариант - правителство с премиер г-н Борисов, ако има несъгласия, свързани с позициите в кабинета и персоналния състав, сме готови на други варианти, включително да подкрепим правителство с премиер г-н Кънев", отбеляза Дончев, цитиран от Агенция Фокус.

В противен случай третият вариант е избори, а той не е добър, подчерта Дончев.

По думите му обаче е твърде рано е да се коментират персонални фигури като състав на правителството.

В коментар на пред БТВ Радан Кънев заяви, че „меко казано не е възхитен” от предложенията на ГЕРБ.

Срещата е в Народното събрание и започна с леко закъснение. На нея присъстват лидерите на РБ - Меглена Кунева, Радан Кънев,  Божидар Лукарски, Корман Исмаилов, зам.-председателят на ДСБ Петър Москов.

На влизане за консултациите в стаята на ГЕРБ в НС Меглена Кунева подчерта в отговор на въпрос, че в момента се обсъжда само програмата за съвместно управление. От Блока уточниха, че персоналните министерски постове са третият етап от преговорите.

В петък председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви пред журналисти в парламента, че утре /понеделник/ би трябвало вече  да се обсъждат конкретни министерски кресла. Тогава той не беше оптимист, че заедно с реформаторите ще успеят да се разберат за съвместно управление, заради противоречивите, според него, послания от страна на РБ.

Водещи новини

Още новини