Менда Стоянова: Твърденията, че ще правим коалиция с ДПС са смешни (видео)

Булфото
share

Депутатите от ГЕРБ Менда Стоянова, Лиляна Павлова и Ивайло Московски дадоха трибунка в Народното събрание, на която коментираха вчерашното решение на Временната комисия по бюджет и финанси по темата КТБ, предаде репортер на Novini.bg.

Менда Стоянова заяви категорично, че днешните тълкувания в медиите, за плаващо мнозинство между ГЕРБ и ДПС, са спекулации. "Освен нас и ДПС, предложението беше подкрепено от АБВ и Патриотичния фронт. Единствено БСП и реформаторите не подкрепиха решението", допълни тя. Стоянова разкри, че ако създадат правителство на малцинството, ще търсят максимално широка подкрепа от всички парламентарно представени партии. "Ако продължавате да виждате в това една или друга скрита коалиция, толкова по-зле за България. Не трябва да търсите под вола теле", обърна се тя към журналистите.

"Решението за оздравяване на КТБ е взето, защото БНБ отказва да изпълнява закона вече 5 месеца", продължи Стоянова. Депутатите от 43-то НС са решили да променят закона, за да може централната банка да го изпълнява. "В момента в България има инвеститор, който обикаля от институция в институция и не може да разбере каква е ситуацията в КТБ. От ГЕРБ искаме да дадем шанс, за да може банката да бъде спасена, а заедно с нея и общините, болниците, които са били клиенти на КТБ", завърши депутатът от ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини