Йордан Бакалов остава министър и в новия кабинет?

share

Служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов неофициално е потвърдил информацията, че вече е получил оферта от бъдещите управляващи да запази поста си в редовното правителство.

Бакалов е склонен да приеме предложението, още повече, че има подкрепата на повечето парламентарни групи да продължи да оглавява МВР. Според източници на в. „Галерия“ проблемите на Бакалов могат да дойдат от средите на Реформаторския блок, където са твърдо решени да държат под контрол точно това силово ведомство. От там избухнаха скандалите между ГЕРБ и Синята коалиция в предишния мандат на Бойко Борисов, когато МВР беше под ръководството на Цветан Цветанов.

Повод за острия разрив между двете политически сили бе стенограмата от подслушания разговор между лекарите от Горна Оряховица, обвинени от Цветанов в убийството на мъртвородено дете. Тогава бившият вътрешен министър прочете разшифровката на СРС-тата, от трибуната на Народното събрание и скандализира цялата общественост.

По-късно се изясни, че единият от подслушваните бил гласен от СДС за кмет на Горна Оряховица. ГЕРБ чрез Цветанов „ударили“ човека на Синята коалиция, за да лансират своя кандидат за градоначалник. По-късно лекарите бяха оправдани.

Бившите съпартийци на Бакалов сега са нащрек заради топлите му връзки с президента Росен Плевнелиев. Затова се очаква РБ да не подкрепи намерението на Борисов да го задържи в редовния кабинет.

Водещи новини

Още новини