Кольо Колев: Новият кабинет няма да има нито миг толеранс

share

Ако има нови избори, всички политически субекти ще бъдат наказани. Избирателната активност ще спадне драстично. В парламента ще влезе абсолютно непредвидима конфигурация. Може да влязат 12-13 партии. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ социологът Кольо Колев.

Хората и сега гласуваха с отвращение, но при нов вот това ще бъде още по-подчертано. Това поведение на гражданите аз наричам "глухо ръмжене". То е предизвикано от това, че политиците играят техните си игри, бъркат ни в джоба все по-дълбоко. Голяма част от парите за здравеопазване, образование и пенсии отиват във свързани с политическата върхушка лица. Хората се чувстват окрадени, заяви Колев.

В момента няма значение дали коалицията ще бъде двойна, тройна или четворна. Въпросът е, че тя няма да има нито миг толеранс, подчерта социологът.

На хората им е дошло до гуша. Появява се нов вид играч – хората, на които им писна от политическите игри. Ако политиците продължават със замазване на положението и липсата на реформи, хората ще излязат на улицата и ще ги пометат, каза още Кольо Колев.

Водещи новини

Още новини