ГЕРБ не се разбраха с ББЦ и прекратиха преговорите (видео)

share

Ние не подкрепяме такъв морал в политиката. С едни послания да привличаш гласоподаватели, а след това да предлагаш друго. Трябва да има задължителна приемственост между предизборните обещания и последвалите политик. Няма да има втора среща с ББЦ.

Това каза Цецка Цачева от ГЕРБ след края на преговорите с ББЦ. Бързичко установихме, че ни се разминават вижданията. Явно ГЕРБ смятат, че сме прекалено малки и нямат нужда от нашата подкрепа. Ние не сме по-дългите приказки. В момента България има нужда от работа, обяви Светлин Танчев от ББЦ. Уместно е, че прекратихме срещата, защото открихме сериозни разминавания в нашите виждания. Очаквахме днес ГЕРБ да ни запознае със скелета на управленската си програма, вместо това анализирахме нашата програма. Малко притеснително не чухме последователен поглед към едно бъдещо управление, базирано на програмни намерения, допълни го Румен Йончев.

Преговорите приключиха по-кратко, защото те не можеха да продължат като разговори по същество. Това заяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ. Надяваме се да сме помогнали на колегите от ББЦ да се ориентират в ситуацията, добави тя. Само по запазване на евроатлантическата ориентация имаме съгласие с "България без цензура". По финансовата политика имаме сериозни разминавания, обясни още тя. Диаметрално противоположни са мненията ни относно 3 от точките. Макар, че колегите се опитаха да подкрепят нашите виждания, такова разминаване между предизборните им обещания ни притесни, каза пък Менда Стоянова.

Няма да бъдем „златният пръст“ в следващия парламент. Ще очакваме доста по-сериозна програмна разработка от страна на ГЕРБ, за да вземем решение дали да подкрепим правителството на ГЕРБ, каза още Румен Йончев. Ще очакваме доста по-сериозна програмна разработка от страна на ГЕРБ, за да вземем решение дали да подкрепим правителството им. Ще продължим да създаваме нормална среда на управление. Уместно прекратихме срещата, защото констатирахме различия между нас. Това, което правим през последните дни е да предотвратим правенето на политика под натиск, каза още той.

Правилата за срещите са единни за всички партии. Нямаме намерение да ги променяме заради желанието на една политическа сила. Тези разговори се стенографират. Ако господин Волен Сидеров настоява да има камери на една медия, ние ще преосмислим дали въобще да се срещаме с неговата партия, отговори Цачева на въпрос за утрешните преговори с "Атака" и желанието на Волен Сидеров те да се излъчват на живо.

Водещи новини

Още новини