Гласят стари апартаменти за новите депутати

share

Новите депутати от провинцията ще бъдат настанени в 120 безплатни жилища в София. Апартаментите са освободени от предишните народни представители, но не са им правени ремонти. Само 20 от жилищата са освежени, тъй като били в лошо състояние, обясниха пред "Труд" от администрацията на парламента.

Депутатските блокове не бяха ремонтирани и м.г. В някои от тях бе подменена само бялата техника.

Докато апартаментите бъдат разпределени между парламентарните групи, депутатите от провинцията ще бъдат настанени в парк-хотел "Москва". Той бе избран от Народното събрание с процедура по пряко договаряне, след като конкурсът се провали.

Очаква се партиите да се разберат за дата за конституиране на 43-ия парламент, а после да бъдат направени и резервациите. По правилник народните избраници, които не притежават жилище в столицата, имат право да ползват ведомствен апартамент. В него те могат да живеят заедно със семействата си, без да се налага да плащат наем.

Депутатите са длъжни да покриват сметките за ток, вода и отопление.

Най-малко 200 000 лева планира да даде парламентът за застраховки и ремонти на депутатските автомобили. Търговете за поръчките вече са обявени.

Според информация на сайта на Агенцията по обществените поръчки 163 200 лева е прогнозната цена, която администрацията е готова да плати за "Гражданска отговорност" и "Каско" на 98 коли за следващата календарна година. В цената влизат и застраховки "Злополука" на шофьорите и пътниците. На новите депутати трябва да бъдат направени и застраховки "Живот".

Водещи новини

Още новини