Първанов: Долавям недостатъчна коалиционна култура

share

Натиск в различни общини е бил оказан по активисти на АБВ. Като пример от партията дадоха случай в община Девня. Полицията е извикала активист на АБВ и го принуждава да подпише протокол, че няма да се занимава с политическа дейност в деня на изборите.

След като е отишъл в офис на партията, той отново е бил извикан в полицията и е бил санкциониран. Това обяви по време на пресконференция Румен Петков от АБВ.

От АБВ обявиха, че не могат да приемат изборите като проведени честно и демократично.

Лидерът на АБВ Георги Първанов коментира формирането на новото народно събрание. ГЕРБ е поискала от АБВ да бъде предоставено писмено становище по ключови въпроси, заяви Първанов.

Трябваше да имаше политически разговори, които да определят характера на новото управление. Долавям недостатъчна коалиционна култура, в това което ГЕРБ прави, коментира още лидерът на АБВ. Георги Първанов заяви категорично, че ще си отстояват позицията да няма политически чистки и назначения.

Ивайло Калфин изброи приоритетите на АБВ в следващия парламент. ПГ на АБВ ще направи всичко възможно да се повиши авторитета на институцията Народно събрание. По отношение на законодателната дейност ще бъдат внесени законопроекти по важни теми като социалната защита, добави Калфин.

С пълно основание хората не разбират защо Бат Сали става дебутат в Народното събрание. Очевидно е, че тази система не е добра, посочи той.

От АБВ ще настояват за отмяна върху мораториума върху "Белене" и за изясняване на политиката на България в енергийния сектор.

Имаме готовност с енергийна стратегия, която да сложим на масата, каза Ивайло Калфин. От АБВ изброиха и кои са техните народни представители от различните региони. Самият Калфин ще е народен представител от 25 многомандатен район в София.

Водещи новини

Още новини