Сергей Станишев: Сидеров може да свали Цветанов

share

Волен Сидеров има прекрасна възможност да реализира искането си за оставка на вътрешния министър Цветан Цветанов, ако подкрепи един вот на недоверие към правителството на ГЕРБ.

Тогава Цветанов ще си отиде по един съвсем естествен начин. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев.
Станишев припомни, че е имало немалко случаи и при предишното управление, в които ПП „Атака” е имала сблъсъци с Министерство на вътрешните работи.

„Те винаги са търсели провокации, за да кажат, че са мачкани. Това е начин на самоизтъкване и съществуване на партията”, добави Станишев. Той си спомни и за друг случай, в който симпатизанти на „Атака” са нахлули в Министерски съвет в залата за пресконференции при посещението на турския министър-председател.

Според Станишев - много лесно може да се провери и докаже дали лидерът на „Атака” Волен Сидеров е искрен в заявленията си, че би оттеглил подкрепата си от кабинета, ако рязко се вдигнат още цени на храна и ток.

„Ако внесем вот на недоверие и „Атака” го подкрепи, това ще докаже, че има разрив в отношенията между тях и ГЕРБ. Ако не, всичко останало е цирк”, посочи Станишев.

Консултациите на ПГ на Коалиция за България ще започнат след 24-и май.
 

Водещи новини

Още новини