Румен Петков скочи срещу Атака за озвучаването пред Президентството

share

ПП „Атака” насаждат етническо напрежение в центъра на София, с продължаващите си протестни действия пред Археологическия музей, заяви пред журналисти депутатът от ПГ на Коалиция за България Румен Петков.

Социалистът показа пред представителите на медиите уведомлението на „Атака” към Столична община, СДВР и други държавни институции, с което от 25 септември всеки ден те провеждат протестни действия до свикването на Консултативния съвет за национална сигурност. На 27 септември президентът свика КСНС на 1 октомври.

Според Румен Петков, така протестните действия на „Атака” вече са незаконни. „Столична община не може да гарантира спокойствието и сигурността на гражданите”, категоричен бе депутатът. Той се обърна и към главния прокурор Борис Велчев за преглеждане на мотивите на „Атака” и защо им се позволява просрочване на протестните действия.

По думите на Петков, с тях се изнервят и преминаващите граждани, и служителите на БНБ. Той заяви, че това е много ярък пример за неспазване на закона от страна на Столична община, която е уведомена за свикването на КСНС на 27 септември. Депутатът от левицата заяви, че когато институциите способстват за насаждането на етническо напрежение, се поставя под съмнение сигурността на цели региони от страната.

Той определи присъствието на националистите като административно безсилие и безумие от страна на официалните институции.

Водещи новини

Още новини