Румен Овчаров: Корпоративно-олигархичното задкулисие управляваше страната (видео)

Булфото
share

„Случилото се през последната година е индиректно свързано с връзките в управлението на страната. Истината е елементарна – корпоративно-олигархичното задкулисие на практика управляваше страната през последната една година”, каза в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

„Това се случи в момент, в който трябваше да управлява правителство с мандат на БСП. Едно правителство на националното спасение, както беше обявено то, формално се превърна в правителство на двойна коалиция БСП-ДПС а практически и фактически беше правителство на тройна коалиция, в която левицата беше третата по важност партия”, категоричен бе той.

БСП е уникална партия, в която след време старите предатели се превръщат в нови лица. Немисля, че сега е такъв случай. Ние все пак сме търпеливи хора. „Аз виждах промяната в БСП в две посоки – към истината и отговорността за това кой е довел до нея”, допълни той.

„Тъжната истина е, че освен корпоративно-олигархично задкулисие има и геополитическо такова. То също дърпа доста конци. Ясно е от подписания в последната минута договор с "Уестингхаус". Това ни показва, че когато се намесват определени външни фактори в България правилата и законите също престават да действат”, каза Овчаров.

„Не обвинявам пряко бившия енергиен министър, той просто е изпълнителят, който ще се окаже в устата на топа. Той прави това не защото сам е решил, а изпълнява роля, която е възложена от тези задкулисни кръгове. Името на човека въпрос на други разследвания. В България има закон и когато говорим за „Уестингхаус” трябва да започнем от там. Този закон не е спазен”, заяви бившият енергиен министър.

Водещи новини

Още новини