Петков: Страшно е, ако Цветлин Йовчев смята Пеевски за незаобиколим фактор

share

Имало ли е среща в навечерието на евровота между вътрешният министър тогава Цветлин Йовчев и депутата от ДПС Делян Пеевски, на която е бил повикан шефът на РДВР Пазарджик. Това попита пред журналисти във Варна Румен Петков от АБВ. Днес бившият депутат и министър коментира риторичния си въпрос в „Здравей, България”.

„Вече два месеца питам имало ли е период, в който министър Йовчев е считал г-н Пеевски за незаобиколим фактор в българската политика и той избягва да отговори на този въпрос. Това е страшно – ако един вътрешен министър се съобразява по този начин, това обяснява генезиса на законопроекта за ДАНС, с който практически беше съсипано МВР”, каза Петков в ефира на Нова ТВ.

„Да бъде номиниран и избран за председател на ДАНС човек като г-н Пеевски, със съгласието на вътрешния министър – този начин на мислене определя редица управленски процеси, които изкараха на улицата десетки хиляди хора и аз мисля, че това е недопустимо за една уважаваща себе си демократична държава”, добави представителят на АБВ.
 

Водещи новини

Още новини