Румен Петков: Уорлик не е магазинер в "Плод зеленчук"

  • 16 май 2011 14:36

  • 1492
  • 0
Румен Петков: Уорлик не е магазинер в "Плод зеленчук"
©

Депутатът от БСП Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в за пореден път призова САЩ да изтеглят своя посланик у нас Джеймс Уорлик.

„Аз мисля, че посланика си е заминал за САЩ. Какъв период от време там ще му набиват обръчите, това не е моя работа. Той е вреден за българо-американските отношения и колкото повече ни ощастливява с отсъствието си, толкова по-добре за САЩ. То е толкова нелепо поведението му, че когато и да го отзоват – все са закъснели. Те не могат да го отзоват окончателно, той трябва да дойде да си вземе довиждане с тоя-оня, но те го прибират, за да хигиенизират отношенията между България и САЩ”, каза БСП депутатът, цитиран от Дарик.

Бившият вътрешен министър допълни, че сблъсъкът му с посланика от последните месеци навлиза в „решителна фаза”. Петков отново настоя Уорлик да каже дали е употребявал наркотици.

„Той да бъде любезен да каже „Употребявал съм наркотици, не съм употребявал наркотици”. Това не е личен въпрос, ако един посланик е наркоман какво правим. Да излезе да каже „употребявал съм наркотици, не съм употребявал наркотици”. Прогнозирам, че той няма да каже „не съм употребявал наркотици”. Той не е магазинер в „Плод зеленчук”, с цялото ми уважение към тая професия и институция, но да излезе и да каже. Какво означава това е личен въпрос и няма да отговарям”, призова още Петков.

Последвайте канала на

1492 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини