Цветанов: Не сме предлагали на Плевнелиев имена за служебното правителство

share

Не сме предлагали на президента имена за служебното правителство. Това заяви в предаването "Лице в лице" шефът на предизборния щаб на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Президентът има водеща роля в намаляване на политическото противопоставяне през последните месеци и той има водеща роля при определяне на състава на служебния кабинет след провеждане на консултации с политическите партии. Убеден съм, че президентът ще направи правилния избор, добави той.

По думите му основната задача на служебното правителство е да подготви провеждането на прозрачни и честни избори.

Попитан дали ГЕРБ ще влезе в зала, за да се гласува актуализацията на бюджета на второ четене, Цветанов потвърди изразената вчера позиция, че парламентарната група на партията няма да влиза в парламента до края на 42-то НС. Цветанов все пак напомни, че утре предстоят консултации при държавния глава.

Той каза, че мандатоносителят БСП се държи безотговорно и поставя политическите си интереси над националния. Ние избрахме отговорната позиция, но  с поведението си и начина, по който искат да избягат от това, което правеха с ДПС, БСП влизат в политическия популизъм. Позицията им не е отговорна, подчерта Цветанов.

Бившият вътрешен министър обяви, че ГЕРБ ще настоява за реформи в сектор "Сигурност", тъй като по думите му той е в плачевно състояние. Цветанов бе категоричен, че са необходими промени в Закона за МВР, Закона за ДАНС и Закона за специалните служби.

Той подчерта, че ГЕРБ няма да прави коалиция с ДПС или с БСП. По думите му естественият политически партньор на ГЕРБ е Реформаторският блок.

Водещи новини

Още новини