Борисов: Те се сринаха (видео+обновена)

share

Те се сринаха. Агонията им беше пълна, но дори и опорните им точки не удържаха. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента малко след като беше гласувана оставката на правителството.

Днес, ако има голям отсъстващ в този парламент, това е евродепутатът Сергей Станишев, каза Бойко Борисов.

Мандатоносителят, днес, когато си подават оставката, той просто отсъства от парламента. Не мога да си представя каква безотговорност е това, коментира още Борисов липсата на Сергей Станишев в парламентарната зала.

„За съжаление, не чух и нищо, което да направи анализ защо се стигна дотук. Моят анализ е, че първо винаги трябва всички политици да се съобразяваме с мнението на суверена – това е народът. Мнението на суверена се казва на избори. Преди една година изборите категорично показаха, че ГЕРБ е първа политическа сила”, каза Борисов.

„Тези, които са вътре в залата, не се съобразиха с това и решиха да направят една пагубна и абсолютно нелогична коалиция на националисти, ДПС и социалисти. Това е абсолютно невъзможна коалиция. Изводите какви са? Изборите са тези, които определят как да бъдат подредени политическите партии и съответно кой да управлява. Аз съм „за” консенсус, да се съобразяваме, да има толерантност. Само си спомнете какво правеха те една година и народът ги наказа на изборите за евродепутати. Те се сринаха”, посочи Бойко Борисов.

На тръгване от парламента Борисов поиска да бъде разсекретено заседанието на вчерашното оперативно бюро на правителството, за да се види какво решение за взели за Уестингхаус.

Водещи новини

Още новини