Екоминистърът се оказа "калинка"

Булфото
share

Министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов няма диплома от Техническия университет в Мюнхен. Това е потвърдил Улрих Марш от пресофиса на ВУЗ-а  пред "Дневник".

31-годишният Станислав Анастасов от ДПС, който наследи Искра Михайлова на ръководния пост в екоминистерството, е учил информатика от 2002 до 2005 г. в ТУ - Мюнхен, но не е получил диплома.

След номинацията на Анастасов за министър на екологията той категорично отказваше да отговаря на журналистически питания преди кандидатурата му да бъде гласувана. На запитване какво е учил бъдещият тогава министър, от ТУ-Мюнхен отговарят, че информацията е конфиденциална и е нужно неговото позволение да бъде огласена.

На електронните сайтове и на ДПС, и на МОСВ, пише, че Анастасов е следвал „Информатика", но според либералите той е завършил тази специалност, а според ековедомството е завършил семестриално факултет „Информатика" в германския ВУЗ.

Същото се твърдеше и в автобиографията на личния му сайт, но там беше уточнено, че Анастасов е бакалавър е по "Стопанско управление" в СУ "Св. Климент Охридски" и магистър по политически мениджмънт и публични политики в Нов български университет. Сайтът на министъра вече не се поддържа, а препраща към профила му в социалните мрежи.

Самият Анастасов признава пред "Капитал" преди 5 години, че една година е учил "Приложна математика", но се е завърнал от Германия, защото решил да се реализира в политиката.

От информация от МОСВ става ясно, че след края на министерския мандат Станислав Анастасов планира да продължи политическата си дейност като вицепрезидент на Младежкия либерален интернационал и координатор на Балканската либерална мрежа. Той ще продължи да изпълнява и отговорностите си към младежката организация на ДПС.

По повод предстоящите предсрочни избори, от МОСВ уточняват, че структурите и ръководството на ДПС са тези, които ще решат дали да номинират министъра за кандидат-депутат.

Водещи новини

Още новини