Борисов твърд: Ако нямаме 121 депутати, мили мои, няма да правим правителство (обновена+видео)

share

Всички депутати на ГЕРБ са в парламента днес, но ще влязат в зала, само ако има точка в дневния ред на НС – оставка на кабинета „Орешарски“, съобщи в интервю за Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„БСП да не плачат, че ГЕРБ не били в залата. Те неморално, без никакво право, управляваха една година и доведоха държавата до катастрофа. Да си сърбат тази седмица всичката попара, която си надробиха за една година”, допълни Борисов.

Борисов коментира и въпросът дали се е сближил с медиите, които доскоро го нападаха непрекъснато. Той заяви, че няма такова нещо и съобщи, че вестници не чете и не гледа телевизия освен новинарските емисии и няколко определени предавания. По думите му, той няма абсолютно никакви отношения с Делян Пеевски.

Относно КТБ лидерът на ГЕРБ призова Цветан Василев да се прибере в България и да даде една широка пресконференция, на която да обясни всичко. По думите на Борисов, така както се унищожава КТБ сега, това са искали да направят преди година и с ГЕРБ.

Бойко Борисов съобщи, че нито ГЕРБ, нито той или някой от семейството му имат нещо общо с ГЕРБ.

Бойко Борисов заяви категорично още, че решенията в ГЕРБ се взимат само и единствено от него. Той поясни, че изобщо не го вълнува кой какво решава в другите партии. Борисов бе категоричен, че Реформатрите нямат право да му поставят условия. „Ние дори още не сме им казали добър ден“, каза лидерът на ГЕРБ и се възмути, че те не искали той да е премиер, а Цветан Цветанов – министър.

„Ако нямаме 121 депутати, мили мои, няма да правим правителство“, заяви още Борисов и поясни, че във всяка една нормална държава лидерът на партията, спечелила най – много гласове на изборите става министър – председател.

„Ако имам 119 депутати, ще оставя ГЕРБ в опозиция, да Ви управляват пак БСП и ДПС. Да видим държавата колко време ще понесе още да се сриват всичките ѝ системи. Ако имам пълно мнозинство, тогава мога да каня други партии, но не могат да ми скачат по главата”, допълни още Бойко Борисов. 

Пред журналисти в кулоарите на парламента Бойко Борисов заяви още, че Иван Искров не трябва да поставя условия, предаде репортер на novini.bg. „Да престане да поставя условия, а да си върши работата, която има като шеф на БНБ. Ако е депозирал оставка, това вече е друга хипотеза“, заяви той. Думите му са по повод обявената вчера готовност на Искров да подаде оставка

Водещи новини

Още новини