Министрите се завръщат към преподаването

Булфото
share

След като предадат щафетата на служебното правителство след две седмици, повечето от министрите от кабинета "Орешарски" ще се завърнат на старите си работни места, пише в. "Преса".

УНСС ще приюти двама от тях. От септември там лекции ще четат двама доценти - вицепремиерът Даниела Бобева и финансовият министър Петър Чобанов, съобщи шефът на катедра "Финанси" във ВУЗ-а доц. Стоян Александров. Премиерът Пламен Орешарски, който също бе преподавател в УНСС, все още не е потвърдил, че ще се занимава с преподаване.

Образователният министър проф. Анелия Клисарова се връща в университетската болница "Света Марина" във Варна, където бе началник на клиника по нуклеарна медицина. Колегата й с ресор земеделие проф. Димитър Греков ще седне на старото си ректорско кресло в Аграрния университет в Пловдив.

"Не съм забравила как стои бялата престилка", коментира здравната министърка Таня Андреева. През юли 2011 г. тя бе избрана за шеф на болница "Шейново" и сега отново се насочва към лечебното заведение.

Без планове е социалният министър Хасан Адемов, който обясни, че ще обърне повече внимание на здравето си и дълго ще си почива.

Засега не са ясни бъдещите планове в кариерата на другите двама вицепремиери - Зинаида Златанова и Цветлин Йовчев.

Водещи новини

Още новини