Сидеров вдигна лют скандал в БТВ, ще съди телевизията и Векилска (обновена)

share

Явно съм фиксация в главата на Бойко Борисов. Не знам защо съм му толкова интересен. През последните години той не спря да краде мои идеи и виждания.

Това каза в предаването "Тази неделя" по БТВ лидерът на "Атака" Волен Сидеров. В момента обикаляме с колегите от "Атака" цялата страна. В парламента не съм, защото там се разглеждат лобистки и маловажни закони, а не важните. Ние направихме няколко предложения, но в НС се сблъскваме със стена. ГЕРБ, БСП и ДПС се сговарят и си правят нещата. Борисов не спира да изкривява фактологията. ГЕРБ и ДПС приеха един фашистки закон за банките. Борисов винаги казва на черното бяло и говори обратното на истината. 75% от времето кворума а парламента е осигуряван от ГЕРБ. Това е статистиката. Интересно ми е защо медиите не го атакуват така стръвно, както мен. Каните ме по предванията, за да ми задавате само един и същ въпрос. От една година всички журналисти повтаряте една лъжа, че правителството се крепи от "Атака". Очевидно е, че ГЕРБ се сближават с ДП. Борисов живее на принципа: И на калъп да те хванат, отричай, заяви Сидеров.

Лидерът на националистите коментира и темата КТБ. Аз съм враг на много хора, защото им обърках схемите за управление. Сега се вижда, че много политици имат пари в КТБ, каза той. Веднага след това Сидеров се ядоса на въпрос на водещата Марияна Векилска относно слуховете, че телевизия Алфа има пари в КТБ. Отново говорите нелепости, че ТВ Алфа има нещо общо с КТБ. Вие изпълнявате поръчка. Кажете, кой ви накара да изпълнявате тази поръчка? Не говорите професионално. Задавате поръчкови въпроси. Последните години пускате само внушения и неистини по мой адрес, разлюти се Сидеров. Каните ме сега тук, за да ми зададете тези гаднички въпроси и да ме очерните. Когато ви каня да отразите това, което прави "Атака", камерите на БТВ и Нова не идва. Вие манипулирахте мнението на милиони българи. Вие имате страхотен грях, че лъжете хората и не знам как ще го преживеете, не спираше да критикува и да се ядосва лидерът на "Атака".

Векилска му задаваше различни въпроси, но Сидеров въобще не я слушаше и сипеше критики срещу всички журналисти. Вие включихте на автопилот, каза му тя. Няма никаква журналистическа етика. Трябва да обръщате повече внимание на фактите и тогава може да станете истинска медия. Вие сте по-големи политици от мен, защото всеки ден лъжете и манипулирате милиони, по-скоро стотици зрители, защото гледаемостта ви е паднала доста, завърши Сидеров.

Волен Сидеров завежда иск за клевета срещу БТВ и Мариана Векилска. "Водещата на „Тази неделя” направи лъжливи внушения за връзка между телевизия „Алфа” и КТБ", съобщиха от пресцентъра на „Атака”. По никакъв начин телевизия „Алфа” не е свързана с банка КТБ, нито с коя да е банка у нас, категорично заявява лидерът на партия „Атака”. Според него, като партийна телевизия, "Алфа” няма право на търговска реклама и това е законово положение. "Няма как „Алфа” да бъде финансирана от фирма или банка и в това всеки може да се увери. Партийната субсидия издържа телевизията на „Атака” и това се проверява надлежно и редовно от Сметната палата и НАП всяка година, а резултатите са публични. Ясно е, че общата обвързаност на политици от ГЕРБ, ДПС, ББЦ, БСП и ДСБ с нашумялата напоследък банка ражда напъна да бъдат вкарани в кюпа „Атака” и Сидеров, за да се създаде внушението, че всички политици са замесени в скандала с КТБ", смятат от "Атака”.

На тази идея е послужило и предаването „Тази неделя” с водещ Векилска. "Всички опити за клевети спрямо Сидеров и „Атака” ще бъдат последвани от съдебни искове, за да стане ясно, че медиите трябва да носят отговорност за лъжите, които тиражират", завършва съобщението.

Водещи новини

Още новини