Борисов: Събраха се да унищожат ГЕРБ, а унищожиха държавата

share

Доживяхме време, в което БСП заедно с ДПС, "Атака" и двама-трима независими депутати да направят така, че да доведат държавата до колапс и да нарушат основни парламентарни принципи. За една година правителството нанесе такива щети, които вече за всички вече са ясни - дефицити и беди във всяка една сфера. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Повече никога не би трябвало да се допуска такава неморална коалиция. И на парламентарните избори преди година, и на евроизборите сега хората ни наредиха на първо място, а изведнъж някакви, които са втори, трети, се изявяват като управляващи. Защо? Защото се събрали с една единствена цел – да унищожат ГЕРБ. Не унищожиха ГЕРБ, а унищожиха държавата. Ние не правим безпринципни коалиции. Ако сгрешим, излизам, извинявам се. Нормално е човек да сгреши – излизаш, признаваш и вървиш напред, заяви Борисов.

За една година Орешарски, който преди беше известен като експерт, подвластен на БСП, ДПС и не знам още кой, през последната година се държа толкова непрофесионално, че съм сигурен, че сега го е срам, посочи лидерът на ГЕРБ.

По време на управлението на ГЕРБ всичко процъфтя, категоричен бе той. При мен разцъфтя всичко: и „Тракия”, и „Люлин”, и „Струма”, и „Марица”, и „Хемус". По отношение на банковата ситуацията лидерът на ГЕРБ каза: „От цялата банка за милионите – държава има 120 милиона, общините имат 200. Това нямаше да е проблем държавата да ги загуби на фона на всичкото. Затова предлагам пълна данъчна, прокурорска и комисията за конфискация всичко нередно да се прибере в полза на държавата. И след два – три месеца, когато квесторите преценят дали собствениците ще си изкупят банките и си получат активите и тя ще започне да работи или ако е куха – щя я фалират и тогава с тези имоти и фабрики, предприятия ще се продадат и ще се вземат истинските пари и решаваме проблема абсолютно – перфектна схема”, заяви Бойко Борисов.

Водещи новини

Още новини