БСП обвини Греков за скандалите между МЗХ и Фонд "Земеделие"

share

БСП обвини министъра на земеделието Димитър Греков, че носи отговорност за скандалите между министерството и Фонд "Земеделие".

Отстраненият вчера директор на Фонда Мирослав Николов и неговата заместничка Виолета Александрова се срещнаха с парламентарната група на Коалиция за България. Председателят на комисията по земеделие Светла Бъчварова призова премиера Пламен Орешарски да предприеме необходимите мерки за разрешаване на ситуацията.

"Считаме, че този подход за решаване на проблемите не е работещ и затова съвместната работа между Министерство на земеделието и представителите в Държавен фонд "Земеделие" е нещо, което поставя възможности да бъдат реализирани политиките в областта на земеделието и да бъдат защитени земеделските производители. Настояваме за непосредствен ангажимент на министър-председателя, който съответно да предприеме необходимите мерки за разрешаване на възникналата ситуация и този риск, който съществува от загубите на средства, да бъде минимизиран при тази смяна в управлението на Фонда. Освен това настояваме договори, които са договорирани, да бъдат финализирани с подписването им, тъй като съществува определен риск, ако това не се случи, да бъдат изгубени значителни средства по Програмата за развитие на селските райони", заяви Бъчварова, цитирана от БНР.

Водещи новини

Още новини