Борисов: Разбра се, че Орешарски не може да смята. Той е срам за всички времена (видео)

Булфото
share

Бойко Борисов коментира пред журналисти, че има договорка за дневния ред на заседанията на НС, която не се спазва. „Трябва да бъде обсъждан бюджетът на НЗОК, а в момента се гледа особено важният закон за растенията“, каза той, предаде репортер на novini.bg.

„Не искам да коментирам Орешарски, че няма нужда да бъде актуализиран бюджетът на Касата. Орешарски е срам за всички времена, хората се срамуват да кажат, че са били премиери или са премиери. Ясно се разбра, че той не може да смята, дори не може да сметне и фискалния резерв“, каза Борисов.

„ГЕРБ са в зала, за да опровергаем, че спираме работата на парламента“, заяви лидерът на партията. „Нужна е актуализация на бюджета, за да не бъде спряна работата на служебното правителство. Служебният премиер няма да има възможността да работи, а и той няма право да актуализира бюджета“, заяви Борисов.

На Орешарски "отличното" за мен е слабо, каза още той по повод отличните оценки, които Пламен Орешарски даде на тримата си вицепремиери/ Цветлин Йовчев, Зинаида Златанова и Даниела Бобева/. На изборите народът показа какви оценки им поставя,  обобщи Борисов.

Той допълни, че ще изчакат още един ден да излезе одитният доклад за КТБ, да чуят каква е дупката и откъде да се  вземат парите, и тогава ще могат да потвърдят дали искат актуализация на държавния бюджет или няма нужда от такава мярка.

Една година са я изпуснали КТБ, когато ГЕРБ беше на власт всички в Европа ни хвалеха за изключително добрата фискална  дисциплина, за доброто управление на банките - те издържаха всички стрес тестове тогава, това са безспорните истини, категоричен е бившият премиер. И добави - за една година съсипаха всички системи. За пореден път Борисов подчерта, че с  актуализацията на бюджета иска да осигури защита на хората, и в същото време да го "подпре"с необходимите средства, както и да  има достатъчно силен буфер.

Целта на днешните управляващи, заяви лидерът на ГЕРБ, е да се измъкнат без да признаят колапса на всички системи и след това  да викат "не сме виновни".

Ние вдигахме и вземахме дълг, за да кофинансираме европейските проекти и да увеличим пенсиите, припомни той. Те в момента  правят разходи, които не се виждат къде са, допълни Бойко Борисов.

Водещи новини

Още новини