Станишев маха партии от "Коалиция за България"

Булфото
share

Сергей Станишев остана председател на "Коалиция за България" и планира да разшири лявото обединение с граждански и неправителствени организации. За изборите на 5 октомври от коалицията може да отпаднат някои от малките партии, от чиито резултати ръководството на столетницата не било доволно, разкриха източници от "Позитано" 20 пред "Труд".

В коалицията в момента влизат "Български социалдемократи", Движението за социален хуманизъм, "Европейска сигурност и интеграция", Комунистическата партия на България, Земеделският съюз "Александър Стамболийски", "Нова зора" и "Евророма".

В структурите на левицата ще стартират номинациите за нов лидер, който ще бъде избран на 27 юли. Вчера официалните участници в надпреварата станаха трима - Драгомир Стойнев, Мая Манолова и Янаки Стоилов. Очаква се до петък и Корнелия Нинова да обяви, че ще участва в битката. Михаил Миков може и да не влезе в надпреварата.

"Мая Манолова може и да се опита да събере някаква подкрепа, но фаворит е Драгомир Стойнев - около него ще се обедини ядрото. Неслучайно Станишев го направи свой заместник дни преди конгреса", коментира източник от столетницата.

По идеята за ляво обединение е възможно да бъдат поканени и организации, които са били най-активни при писането на Изборния кодекс и на други важни законопроекти.

Водещи новини

Още новини