Цецка Цачева: В република с парламентарно управление, парламентът е на колене

share

Заместник-председателят на ПГ ГЕРБ Цецка Цачева отрече да е тъжна заради рокадите на "Позитано" 20.

В предаването "Всяка неделя" по Нова Телевизия бившият председател на 41-то народно събрание обвини управляващото мнозинство, че не зачита мнението на опозицията."В република с парламентарно управление парламентът е на колене. Няма да мълчим и ще питаме как трите партии се събраха, за да сформират това управление", каза Цачева. Тя отрече да има отговорност от страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да не иска прибързано оставката на премиера Пламен Орешарски.

"Няма такъв ангажимент от петте точки, които са се договорили там, отговори Цачева на въпроса дали Бойко Борисов е поемал ангажимент да не иска оставката на премиера Пламен Орешарски преди той самият да си я подаде. Всяка сряда обекти публична държавна собственост се определят за обекти частна държавна собственост, поемат се необезпечени ангажименти", обвини Цачева дейността на правителството.

На Консултативния съвет бяха решени пет точки. "Първата е за дата за изборите. Втората точка - партиите се обединяват да уточнят приоритетите на изпълнителната власт и на парламента в оставащите дни на работа на тези институции. Нищо от това не се случи. Още на следващия ден те вкараха силово Закона за МВР. Ние им трябваме за кворумоопределящ елемент", каза Цачева. Агония е това, което се случва в последните дни, парламентът не може да функционира. Според нея положението е тревожно. "Щом НЗОК иска да бъде ревизиран бюджета за здравеопазване, значи нещата са твърде зле", каза Цачева.

Водещи новини

Още новини