Поискаха имунитета на Кутев

share

ПГС „Природата за хората“ подаде сигнал срещу депутата от БСП Антон Кутев до главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Владимир Писанчев за престъпление против Република България, свързано с паричната и кредитна система на страната.

Това се казва в официално прессъобщение изпратено от Филип Цанов, член на управителния съвет на „Природата за хората“, пише 24 часа. Лишаването от свобода, съгласно НК за това престъпление е от 3 до 10 години, а в особено тежки случаи, каквато е настоящата масова психоза и паника в населението свързана със спестяванията на гражданите в банките лишаването от свобода е от 5 до 15 години, се посочва още в съобщението. В сигнала се настоява незабавно да започне проверка на Главна прокуратура и ДАНС срещу депутата Антон Костадинов Кутев, сваляне на депутатския му имунитет и подвеждането му под наказателна отговорност. Поводът за сигнала е участието на депутата Кутев на 25.06.2014г. в студиото на предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

От пресцентъра на БСП заявиха за Novini.bg, че към момента не могат да коментират темата. От "Позитано" 20 казаха още, че ще излязат с официално становище по случая по-късно днес или утре.

Водещи новини

Още новини