Георги Първанов се обяви за президентска република

Булфото
share

Георги Първанов се обяви при промяна на Конституцията да се обоснове и наложи, включително чрез гражданска подписка, въвеждането на президентска република.

В изказването си пред делегатите на учредителната конференция на политическа партия АБВ - Алтернатива за българско възраждане, лидерът на едноименната гражданска инициатива и президент на България от 2002 до 2012 г. посочи, че новата партия ще се бори за убедителен резултат на предсрочните парламентарни изборите, но без нито един купен глас.

Бихме участвали при достойно представяне в едно коалиционно управление, но не на всяка цена, заяви Първанов. Той уточни, че АБВ ще води разговори при един бъдещ парламент само от позициятана силен, убедителен, изборен резултат, само ако може да поставя условия и да участва в определянето на политиката, не да бъде петото колело в една коалиция. АБВ ще партнира с всяка национално отговорна политическа формация, която има авторитет и отговорност в обществото.

Извън кръга на потенциалните партньори ще бъде ДПС, каза още Георги Първанов. На учредителната конференция на политическа партия АБВ - Алтернатива за българско възраждане, присъстват над 700 учредители. За разлика от българския парламент ние събираме кворум "от раз", коментира Първанов.

Водещи новини

Още новини