Мерджанов: Българският парламент не е детска градина

share

След проваленото пленарно заседание днес ПГ на БСП дадоха трибунка в кулоарите на парламента, където Атанас Мерджанов заяви, че за пореден път ГЕРБ блокираха работата на НС. „Това се случва за 10 път от началото на 42 – то НС“, заяви той, предаде репортер на novini.bg.

Мерджанов подчерта, че вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ясно е заявил в декларация, че днес всички от ГРЕБ ще участват в кворума, тъй като предстои приемане на важни законопроекти, но явно ПГ на ГЕРБ не се подчиняват на лидера си Бойко Борисов и проваля заседанията.

„Явно при тях борбата за реденето на листи е по – важна, отколкото законопроектите, които засягат хиляди български граждани“, каза Мерджанов.

Той заяви още, че българският парламент не е детска градина и няма какво да се извинява БСП на ГЕРБ. Припомняме ви, че по – рано ГЕРБ поискаха извинение от БСП. „Важно е ГЕРБ да участват в малкото оставащи заседания на този парламент и в утрешните консултации“, добави Мерджанов.

Корнелия Нинова подчерта, че ГЕРБ са провалили приемането на важни промени в Закона за здравето. Промените се състоят в следното: въвеждането на електронно здравеопазване, облекчаване на условията при преминаване през ТЕЛК, както и лишаването на хиляди деца да посещават училище, тъй като в училищата няма да има лекари. Също така ГЕРБ са провалили и откриването на Факултета по обществено здраве в Бургас и той тази година няма да може да отвори врати.

Водещи новини

Още новини