ГЕРБ: Подадохме ръка за диалог, а БСП се гаврят с нас (видео)

share

След днешното провалено заседание на Народното събрание, депутатите от ГЕРБ проведоха сбирка на парламентарната група. След нейния край Цецка Цачева, Красимир Велчев, Димитър Главчев и Лиляна Павлова обясниха пред журналистите, защо не са влезли и не са се регистрирали в пленарна зала, предаде репортер на Novini.bg.

Вчера взехме решение да осигурим кворума в НС и днес да има заседание. Искахме да уважим изборът на един депутат да напусне българския парламент. След като тази сутрин обаче, изпълнявайки опорните точки от Позитано 20, депутатите на БСП се изгавриха за пореден път с нас, спонтанно решихме да поискаме спешно свикване на група, обясни Цачева, визирайки изказването на Мая Манолова от сутринта. Категорично заявяваме, че не може да бъдем обиждани по този непристоен начин, след като подаваме ръка за диалог в малкото оставащ живот, на отиващото си 42-ро НС, допълни тя. Цачева разкри, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е останал недоволен от взетото днес решение на ПГ, но прагът на търпение е изчерпан.

На утрешното заседание депутатите от ГЕРБ ще се регистрират, за да бъде освободен Сергей Станишев, увери Цачева. Утре ще участваме и в политическите консултации, защото те нямат отношение към работата на парламента. Ще настояваме за по-скорошни избори, защото положението в държавата е катастрофално, завърши тя. Димитър Главчев заяви, че трябва да се престане със спекулациите, че в рамките на този парламент може да се състави ново правителство. Не преговаряме с никой и не готвим никаква широка коалиция, категоричен беше той.

Водещи новини

Още новини