Курумбашев: ГЕРБ се бори с корупцията, както педофил пази детска градина

Булфото
share

Росен Плевнелиев беше притискан да даде подкуп както през 2007, така и през 2008 г.

Това заяви в студиото на бТВ депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев по повод скандала с общинските съветници, искали подкуп от Росен Плевнелиев.

Сделката трябваше да се реализира, но беше върната от общинските съветници. Плевнелиев се обърна към мен за помощ и аз организирах среща между него и председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов. Общински съветник от ГЕРБ внесе докладна записка да не се прави замяна, а търг за имота, което създаваше предпоставки за корупция, допълни той.

Хората трябва да знаят, че корупционните практики, съществуващи в общината през 2007 г., не бяха забравени и от ГЕРБ през 2008 г. Ясно е, че ГЕРБ се бори с корупцията, както педофил пази детска градина, заяви депутатът от левицата.

Курумбашев отказа да участва в "игра на бикове и крави", т.е. да назове имената на общинските съветници. Той попита реторично, ако Цветан Цветанов е знаел за брокерите, колко от тях са станали общински съветници при управлението на ГЕРБ.

Цветанов твърди, че се бори с корупцията в България, но когато се отнася за корупция в редиците на управляващите, нещата стават други, каза още Петър Курумбашев.

Водещи новини

Още новини