Кутев: Борисов разруши консенсуса преди 5 г. с появата си на терена

Булфото (архив)
share

Отлагането на Закона за МВР днес от наша страна беше знак за диалог и за това, че търсим диалога в съвременното общество,  колкото и да е труден той. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от Коалиция за България Антон Кутев. Той подчерта, че от групата са готови на диалог, но не и на търговия.

"Готови сме да проведем диалог с всички, стига това да не означава накърняване на националните интереси и на интересите на избирателите на БСП", поясни той. По думите му вече са разговаряли по Закона за МВР с някои от политическите сили. Утре законът отново ще бъде обсъждан в пленарна зала, каза Кутев и допълни, че той бил ключов и изключително важен за БСП, защото касаел социални права. Това е единият от законите, които имат отношение и към нашите избиратели, и към националните интереси, отбеляза депутатът и подчерта, че затова няма да се откажат от разглеждането му.

Попитан дали не е поставен под въпрос политическият консенсус, постигнат вчера на Консултативния съвет за национална сигурност  /КСНС/, Кутев заяви: "Борисов се върна към неговия обичаен начин на говорене. Ако изобщо е имало възможност за политически консенсус, той беше разрушен преди пет години с появата точно на този играч на терена".

Депутатът заяви, че се надява на преосмисляне на позициите. "Всички заедно можем да върнем политическия диалог в рамките на нормалността в тази държава, но за това трябват усилия от всички", допълни той.

Водещи новини

Още новини