Георги Кадиев: Плевнелиев се крие като мишка

Булфото
share

Обвинявам и Йорданка Фандъкова, и Бойко Борисов и председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов.

Това заяви в сутрешния блок на бТВ кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев по повод изявленията на вътрешния министър Цветан Цветанов, че общински съветници са искали от кандидат-президента на ГЕРБ подкуп от 500 000 евро през 2007 г.

Има и втори случай на искан подкуп през 2008 г. от общински съветници на ГЕРБ и тогава лично Петър Курумбашев е помогнал на бившия регионален министър, допълни той.

Росен Плевнелиев лъже по случая и направи Цветанов да изглежда като глупак, заяви кандидат-кметът на БСП по повод вчерашното изявление на Плевнелиев, че подкуп не му е искан.

Вчера кандидат-президентът на ГЕРБ си тръгна, като не даде право да му се задат въпроси. Значи, щом се режат ленти, могат да се задават въпроси, а сега се крие като мишка, посочи Кадиев.

За мен този случай е българският "Уотъргейт", но тогава президентът Никсън си подаде оставката, а сега управляващите бягат от отговорност. Това не е компроматна война, както заяви Цветанов, а е самата истина, категоричен бе кандидат-кметът на ГЕРБ.

Ще кажа утре имената на общинските съветници, ако управляващите не го направят днес и тогава нека да ме съдят за клевета, каза още Георги Кадиев.

Водещи новини

Още новини