Демонстранти запалиха флага на БСП пред Дондуков 2 (видео+галерия+обновена)

share

Гайда, български народни песни, изпълнявани от жени в народни носии, и засилено полицейско присъствие оградиха сградата на Президентството преди днешното извънредното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

Пред Президентството са се събрали десетки протестиращи, които държат големи транспаранти с надпис „България е силна, когато е единна” и „Орешаре, оставка", викат и „продажници“. Забелязват се активисти на различни неправителствени организации, също и такива от Гражданско движението "ДНЕС".

Последните организираха символична кръгла маса, на която присъстват „лицата” на основните политически партии. Техни снимки бяха залепени на облегалките на пластмасови столове, завързани в кръг с лентичка български трибагреник.

Това е провокация към представителите на институциите и на политическите сили да обединят усилията си за единство на нацията и спиране на разделението и политическото противопоставяне, споделиха от "ДНЕС".

Те отправиха призив към основните политически партии за постигане на съгласие и консенсус по основни национални приоритети, което да доведе до осигуряване на просперитет на нацията и държавата. Беше заявено на политиците, че те са длъжни на хората и че единството и съгласието са нужни на България като въздуха.

По-късно обаче напрежението сред протестиращите ескалира и демонстрантите подпалиха флага на БСП на "Дондуков" 2.

Днес се очаква при държавния глава да бъде обсъдена актуалната политическа обстановка в страната и евентуалните мерки за излизане от политическата криза, същото датата за предсрочни избори.

Галерия от снимки вижте ТУК

Водещи новини

Още новини