Манолова: Орешарски е в оставка

share

Ясно казахме, че искаме бързи избори и сме готови за тях. Това каза в предаването "Всяка неделя" зам.-председателят на парламента Мая Манолова.

С решението на Националния съвет на БСП за предсрочни избори ние на практика си подадохме оставките, включително и премиерът Орешарски. Той обаче ще работи, докато президентът назначи дата за изборите – дали с дефакто подадена оставка или заявена такава, няма значение, добави тя.

Тя посочи, че между политическите сили трябва да започне диалог и да бъдат написани 4-5 опорни точки за управление на държавата. В тази ситуация трябва да ни ръководи не тяснопартийният интерес и надлъгването, а интересите на държавата. Този панаир ще приключи, коментира социалистката.

Манолова заяви, че е напълно възможно министър-председателят да подаде оставка в сряда, ако на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност във вторник бъде постигнато съгласие между политическите сили. По думите й кабинетът Орешарски е “едно добро правителство, които свърши много полезна работа".

БСП и ДПС се оказаха проблем за правителството. То можеше да продължи да работи, на него никой не му иска оставката. Двете партии обаче му зададоха много кратък хоризонт, каза още Мая Манолова.

Водещи новини

Още новини