Цачева: Управляващите отказват провеждането на референдум

Булфото
share

Има категоричен отказ от страна на управляващите на предложението на президента за референдум по изборните въпроси. Това каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева.

Според Цачева управляващите спекулират и злоупотребяват с очакванията на хората. „Проектът за решение е още от февруари месец. Вчера настоявах няколкократно в дневния ред освен точката за подписката на инициативния комитет, да се включи и ново обсъждане на предложението на президента, тъй като, ако са честни от Коалиция за България, в частност от БСП, и имат ново виждане по отношение на подписката и произвеждането на референдум, то това трябва да бъде съотносимо и спрямо предложението на президента, тъй като по същество предложенията, въпросите са едни и същи. Категоричният им отказ това да се случи, изобщо да не бъде включвана точката за обсъждане в дневния ред, на нас ни показва дълбоката неискреност“, каза Цецка Цачева пред Фокус.

Тя подчерта, че ГЕРБ държат категорично и на трите въпроса за референдума и обясни, че задължително гласуване без възможност за електронно дистанционно гласуване е неприложимо.

Водещи новини

Още новини