ГЕРБ: Управляващите да си бяха осигурили кворум и днес (видео)

share

След като днешното заседание на Народното събрание беше провалено поради липса на кворум, депутати от ГЕРБ дадоха трибунка в кулоарите на парламента, предаде репортер на Novini.bg.

Цецка Цачева заяви, че тяхната парламентарна група не носи никаква отговорност за проваления кворум, тъй като по думите й е отговорност на управляващите. Щом вчера успяха да осигурят кворум при избора на членове на Сметната палата, така и днес той трябваше да бъде осигурен.Ние сме последователни, дължим за задължителното гласуване и останалите въпроси, но не считаме, че в този формат в днешния ден без проект за решение от водещата правна комисия и комисията за гражданско общество щяхме да постигнем някакъв резултат, затова не влязохме в зала и не направихме кворума и на втори опит, както обикновено го правим, посочи тя.

ПГ на ГЕРБ ще участва в парламентарните заседания по темите и по въпросите, по които бъде постигнат консенсус при президента за работата до края на това Народно събрание /НС/, коментира още Цачева.

Проф. Георги Близнашки от инициативния комитет каза, че референдумът трябва да се произведе заедно с предстоящите  предсрочни парламентарни избори. Народното представителство не трябва да се страхува от гласа на българските граждани,  напротив, добре е да се вслушат във волята, която ще бъде изразена от тях, каза Близнашки. Той отбеляза, че в правната  комисия вчера разговорът е бил продуктивен и е имало професионално отношение по време на дискусията. Не така стояха нещата в комисията по гражданското общество, каза юристът.

Доц. Светла Божилова коментира, че в Комисията за взаимодействие с гражданското общество не е имало истински дебат по отношение на предложенията на инициативния комитет за изборна реформа.

Водещи новини

Още новини