Бареков се съюзява с консерваторите в ЕП (видео)

share

Взехме решение за присъединяване на нашия съюз в едно от големите политически семейства в Европейския парламент, а именно с консерваторите.

Това заяви на пресконференция лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

Днес говорих с шефа на либералите, вчера – на консерваторите. Говорих и с ЕНП, на английски искам да подчертая. Нашето решение ще бъде облечено в апликационна форма сега, сложих си подписа, посочи той.

В сряда е заседанието на Европейските консерватори и реформисти. Аз, по право, ще стана член на бюрото на консерваторите. Дали ще заема по-висок пост при тях, това ще покаже времето, ще бъдете информирани. Нашите 4 партии също ще вземат решение дали искат да се присъединят, поясни лидерът на ББЦ.

Ние ще получим високи постове в администрацията на парламента, увери Николай Бареков.

Аз искам да съм сигурен, че имам сериозен екип, който ще работи за мен след няколко месеца. Ако не ни изберат да управляваме, ще бъдем най-голямата парламентарна опозиция, подчерта той.

В тази връзка Бареков отправи символична покана: "Искам да приканя НФСБ към този алианс, за да имаме още един партньор". Стана ясно от думите му, че те вече са провели разговори с партията на Валери Симеонов.

"Обсъдихме варианта за предсрочни избори. Днес Станишев най-накрая излезе от своя ступор, в който беше изпаднал. Доволен съм от това, което каза г-н Станишев и е осъзнал лесно осъзнаемото, че не става за този пост. Не знам коя партия ще бъде на 3-то и на 4-то място, но на първите ще бъдем ние и ГЕРБ. Къде се вижда Станишев и накъде е тръгнал?", недоумява Николай Бареков.

Относно задължителното гласуване ББЦ са категорично "за" него и настояват незабавно да бъде вкарана такава поправка. "Този изборен кодекс е лош, но трябва да се поизтупа малко и да отидем с него на избори", допълни бившият телевизионер.

На г-н Местан не му прави чест по този левашки начин да прекара младите хора, които искат да гласуват за други партии, насрочвайки изборите за 7 декември, продължи с критиките към кабинета Николай Бареков. Искам само да му припомня, че ден преди това е Никулден – български празник, който ако той не празнува, ние с г-н Джамбазки празнуваме, каза той.

Другата дата, която е дал – напролет, тогава са абитуриентските балове и ние с Джамбазки вече имаме покана за такива. Тогава никой от тези студенти няма да може да гласува, а искам да припомня на г-н Местан, че циганите и турците също са абитуриенти и че младежкият вот на тези избори беше разделен на 3 – ГЕРБ, ББЦ и ДПС. Ние искаме избори на 26 октомври, не отстъпваме от тази дата, категорични бяха от ББЦ.

"Ако аз съм премиер, ще спра парите на ДПС и те ще се разпаднат", посочи Бареков.

Относно журналистическото разследване срещу него, в което той беше обвинен, че злоупотребява с лични данни и фалшифицира дарения, лидерът на "България без цензура" обяви: "Моята информация е, че тъкмо БСП са изпратили журналистите с полиция да си правят разследването".

Водещи новини

Още новини