Стоилов: ГЕРБ имат интерес това правителство да управлява още

share

ГЕРБ имат интерес това правителство да продължи да управлява, за да бъде изтощавано, да натрупва негативна енергия. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от БСП Янаки Стоилов.

По думите му въпросът за управлението на кабинета трябва да се реши в следващите два-три месеца.

Единият въпрос е какво ще се прави, а вторият въпрос кой и докога ще го прави. За мен това е доста проблематично, каза социалистът.

Нашите партньори дължат силни козове, но много бързо се опитват да ги изиграят. Според мен това правителство трябва да ускори два проекта, допълни Стоилов по повод поисканите вчера от ДПС предсрочни избори до края на годината.

Тъй като БСП нямаше енергични реакции, може би този вакуум след изборите ги накара да поемат тези разсъждения, продължи коментара си Стоилов.

ГЕРБ ще продължи да фетишира своето дистанциране от ДПС, а в същото време задкулисно да се договаря с тях. Аз смятам, че ГЕРБ няма да демонстрира публично партньорство с ДПС, но това не изключва някакво взаимодействие. Но това вече не отговаря на ДПС като партия с някакви възможности, по думите му.

Според мен това, което подхожда на БСП, е защита на националните интереси, на левите избиратели и след това интересите на лявата партия, заяви Стоилов.

Той обаче бе категоричен, че на пресконференцията на столетницата днес оставка няма да бъде обсъждана. Смятаме да проведем разговори и с министър-председателя, отбеляза Янаки Стоилов.

Според него Станишев няма да си подаде оставката.
Българската политика все повече трябва да отговаря на въпроса „Защо?“, а не на въпроса „Кой?“. Който и да прави нещо, трябва да отговаряме на хората защо го прави, заявърши Стоилов.

Водещи новини

Още новини